Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jobb Vállalkozók Fóruma

2008.04.27

A Jobb Vállalkozók Fórumát azért hívja életre a Jobbik, mert úgy gondolja, hogy hazánk gazdasági, foglalkoztatási válaságából a kiutat a kisvállalkozások megerősödése jelentheti. Ha minden kisvállalkozó csak egy embert alkalmazna, megoldódna a foglalkoztatási válság, ha  két embert tudna alkalmazni, gyakorlatilag munkaerő hiány lenne. Természetesen ennek meg kell teremteni a feltételeit. Mik is lennének ezek?

A legfontosabb, hogy jelentősen csökkenjen a kisvállalkozók adminisztrációs terhe, drasztikusan vegye vissza az állam a kisvállalkozások hatósági terrorját. Hazánkban a kisválalkozókat a hatóságok nem felügyelik, ellenőrzik, hanem terrorizálják. Nevetséges, hogy élelmiszerkereskedéssel, vendéglátással foglalkozó kis üzletet 12 hatóság ellenőriz. Nevetséges, hogy egy szűcsmestert mivel évente 2 kg ragasztót elhasznál, már mint veszélyes anyaggal dolgozó műhely a legszigorúbb szabályok betartására kötelezzék. Nevetséges, hogy miközben a tisztességes borászokat szabályosan kivéreztetik, a pancsolt borok piaca virágzik.  Gondolom, mindenki rengeteg példát tudna még mondani. Tehát a hatósági terror megszűntetése, s az adminisztráció csökkentése azonnal megoldandó feladat, ami csak akkor fog megoldódni, ha a Jobbik döntési pozícióba kerül a törvényhozásban. Addig is talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan lehetne helyi szinten kezelni ezeket a nemkívánatos dolgokat.

Mi az, amit meg lehet tenni? Mert a Jobbik nem az a mozgalom ami otthonülésre,  csodavárásra szólít. A Jobbik cselekedni akar, s cselekszik is.

 El kell kezdeni felépíteni a helyi gazdaságot. A cél, hogy minél több zalai termék, szolgáltatás jusson el a zalai fogyasztókhoz. Erre keressük a megoldást, a lehetőségeket. A reklámozás, hirdetés aránytalanul drága. De akkor mi a megoldás? A kesergés s a tehetetlen mérgelődés semmiképp. A Jobbik azt mondja, tömörüljenek a jobb kisvállalkozók szövetségbe. Ismerjék meg egymást, hozzanak létre emberi, baráti kapcsolatokat. S vásároljanak egymástól. Pl: ha valakinek kolbászra van szüksége, egy magunkfajta hentestől vásároljon, ha valaki a  kocsiját akarja megjavíttatni,  válasszon mestert a magunkfajtából, és így sorolhatnám. Egy olyan rendszert kell létrehozni, melybe minél több kisvállalkozó lép be, s minél több helyi magunkfajta fogyasztó ismeri meg őket. A kisvállalkozó így biztos piachoz jut, a fogyasztó pedig megbízható termékhez, szolgáltatáshoz.

Tehát, aki úgy gondolja, hogy cselekdni akar szűkebb környeztének gazdsága érdekében, jelentkezzen az info@zalaegerszeg.jobbik.hu drótpostacímen.

 

Adjon az Isen! - Szebb Jövőt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Achat En Suisse LesEnully

(LesEnully, 2019.10.28 18:23)

Canada Prescriptions Online Prices Lopressor [url=http://nefoc.com]propecia barata[/url] Levitra Vs Pharmacy Express Amoxicillin Virus Maculopapular

Order Paroxetine Without Prescription LesEnully

(LesEnully, 2019.09.16 03:25)

Cialis Cardiopatici Buy Metronidazole 500mg No Prescription [url=http://levitab.com]levitra prices[/url] Fluoxetine 20 Mg No Prescription

Elevated Blood Insist upon associated with older people

(Akidlicsit, 2018.10.12 01:42)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-ahumada/

Blood Urge - Taylor & Francis Online

(Akidlicsit, 2018.09.27 16:38)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-femme-france-allemagne/

cserszegtomaj

(ekati, 2008.08.20 20:54)

Nem a kisvállalkozói szférában dolgozom, de a helyi boltostól tudom, igaz amit leírtatok.